Gebedsgroep Emanuel

Gebedsgroep Emanuel is per 9 juli 2019 gestopt met haar acitiviteiten.

Zoals sommigen onder u weten is er binnen onze parochie, De Goede Herder, de gebedsgroep Emanuel actief.

Het is een charismatische gebedsgroep, dat wil zeggen dat wij ons als Christenen open willen stellen voor Gods Heilige Geest en ons door Hem in ons leven willen laten leiden.

Het enige wat Hij van ons verlangd is dat we ons hart voor Hem open willen stellen, zodat Hij in alle rust bij ons binnen kan komen. Omdat God zielsveel van iedere mens houdt, wil hij ook dolgraag een relatie met ieder van ons.

Al ruim 15 jaar komen wij om de week bijeen om samen te bidden, zingen en mooie stukken uit de Bijbel te delen.

Onze gebedsgroep bestaat uit een zeer gemêleerde groep mensen, ongeveer 12 personen van verschillende leeftijden.

Gewone mensen als u en ik, met hun momenten van vreugde en momenten van verdriet. Gebed is in onze tijd zeer belangrijk, gebed voor mensen die dicht bij ons staan, maar ook gebed voor de noden van de wereld.

Ook hebben wij eenmaal in de maand een stille aanbidding in de kerk, altijd weer een prachtig moment van stilte en rust, waarin we God de gelegenheid willen geven diep in ons hart te spreken. Zelf ben ik alweer dertien jaar lid van de groep en sinds drie jaar heeft de groep mij gekozen als begeleider en mag ik in de avonden voorgaan.

Ook hebben we een stuurgroep van twee personen, die in overleg met mij de groep aansturen. Ik mag u uit eigen ervaring vertellen dat in de persoonlijke relatie die God met de mens aangaat Hij wonderlijk mooie dingen in een mensenleven kan bewerkstelligen. Zowel voor die mens persoonlijk als in de wereld om ons heen.

De avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen rond 21.30 uur

Voor meer informatie:
Jos Willemsen
Telefoon: 074-2424470
e-mail: joswillem@gmail.com